دانشکده غیرانتفاعی الهیات و معارف اسلامی هدی، یکی از مؤسسات علمی وابسته به جامعةالزهراء(س) است که در سال 1373 با مجوز رسمی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی تاسیس گردید.
این دانشکده در طول سالهای رشد و نمو خود به سوی بالندگی و کمال؛ تربیت زنان متخصص و فرهیخته دانشگاهی با حفظ ترسیم مبانی اسلامی در اندیشه و عمل آنان در راستای جریان سازی علمی بین المللی و داخلی را به عنوان اصلی ترین رسالت خود قرار داده است. اکنون که قریب به 27 سال از عمر این مجموعه علمی میگذرد توانسته تا 18 کشور جهان بیش از 300 دانشجوی بانوی فرهیخته بانو تربیت نموده تا در نشر اندیشه های اسلامی در کشور های خود جهد و تلاش نمایند.
رشته های تحصیلی دانشکده با الهام از برنامه ها و اهداف سند چشم انداز ۲۰ساله جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد تحول راهبردی و ارتقای سطح کیفی آموزش؛ در مقطع کارشناسی شامل ۸ رشته «علوم قرآن و حدیث، فلسفه و حکمت اسلامی، فلسفه و عرفان اسلامی، حقوق ، فقه و مبانی حقوق اسلامی، روانشناسی، علوم تربیتی و مشاوره ) ودر مقطع کارشناسی ارشد با ۱۱ رشته علمی شامل « علوم قرآن و حدیث،روانشناسی اسلامی (مثبت گرا )،روانشناسی عمومی ، مدیریت آموزشی، فلسفه و کلام اسلامی، فقه و حقوق خانواده، حقوق خصوصی، حقوق جزا و جرمشناسی، شیعه شناسی با گرایش کلام به زبان فارسی و انگلیسی ،علوم و معارف نهج البلاغه » است که تحت اشراف کادر علمی مجرّب، هم اکنون نزدیک به ۱۵۰۰نفر دانشجوی در حال تحصیل است.
این دانشکده در زمینههای آموزشی و پژوهشی و در راستای پاسخ به تقاضای داوطلبان آموزش عالی در خارج و داخل کشور برای پذیرش دانشجویان در مقاطع کارشناسی وکارشناسی ارشد فعالیت دارد . هم چنین با توجه به برنامههای راهبردی بلند مدت علمی، آموزشی و پژوهشی در نظر دارد تا حضور جدی خود را در عرصههای بینالمللی متجلی سازد.
بر این اساس پذیرش دانشجویان در رشتههایی که پاسخگوی نیازهای منطقهای و جهانی در زمینه تربیت بانوان متخصص است را مورد توجه قرار گرفته داده حضور در عرصههای بینالمللی آموزشی - پژوهشی میتواند موجب تبادل تجربیات در سطح بینالمللی، بروز رسانی و استاندارد نمودن روشهای نوین آموزشی و پژوهشی، رشد و ایجاد تغییر مناسب در حوزه دانشجو، گروه و دانشکده گردد. این تغییرات در حقیقت همان روند بینالمللی نمودن دانشگاه میباشد و بر این اساس، مرکز تحصیلات تکمیلی به عنوان اصلی ترین کانال ارتباطی که به صورت بالقوه توانایی جذب دانشجوی بینالمللی را دارد اقدام به پذیرش دانشجو برای گروههای حائز شرایط در مقاطع فوقالذکر نموده است.